VC Herentals speelde een degelijke eerste helft waarin het een 0-2 ruststand bij mekaar voetbalde. Na de rust gaf roodwit dat resultaat nog uit handen. Een punt tegen het voorlaatst geklasseerde Witgoor is te weinig.

In de 17' klom VC Herentals op voorsprong toen Voorspoels een voorzet van Convalle kon binnenkoppen. Drie minuten later werd het 0-2 door een goal van Jorne Van Genechten.

Dacht iedereen dat VC Herentals zijn schaapjes op het droge had en de drie punten op zak zaten, dan besliste Witgoor er anders over. Geholpen door de bezoekende doelman weliswaar. Vlak na de rust maakte hij een penaltyfout die door de thuisploeg werd omgezet. In de 78' liet hij een bal uit de handen glippen en die werd door de thuisaanvaller over de lijn getikt: 2-2.

VC Herentals morste nog maar eens met de punten.

Extra verslag Jan Deckers

Na gelijke spelen tegen 's Gravenwezel en Zwijndrecht wou VC Herentals zijn eerste driepunter van 2016 aantekenen. Maar de trip naar Witgoor leverde weer maar een gelijkspel op. Nochtans leidde roodwit aan de rust nog comfortabel met 0-2. Door 2 vermijdbare, zeg maar domme doelpunten moest VC genoegen nemen met een gelijkspel.

Witgoor, nummer voorlaatste in de stand, gekenmerkt door veel inzet, lengte, en een zwaar veld. Dat waren de ingrediënten aan de Hameldijk in Dessel. En Herentals dat vrank en vrij probeerde te voetballen en daar de eerste 45 minuten bij wijlen nog meer dan behoorlijk in slaagde ook. Over de aanvang van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Bij een schijnbaar onschuldig schot van Voorspoels had doelman Burhan heel wat moeite en aan de overkant, na een mooie aanval, ontbrak de laatste pas en Verdonck kon de bal eenvoudig oprapen. Ook een vrije trap vanop zo'n 20 meter kon de herentalse portier niet in verlegenheid brengen. VC ging dan een tandje bijsteken. Op één van de bezoekende hoekschoppen, die steeds gevaar inhielden, kopte Voorspoels VC op voorsprong. 0 – 1 Het spel ging snel over en weer maar van de roodwitte aanvallen ging toch meer dreiging uit. Enkele minuten na de opener dweilde een sterke Bellens de lijn af, vond Van Genechten op links en die duwde beheerst naast Burhan binnen. 0- 2 na 20 minuten. Wedstrijd gespeeld denk je dan, omdat Herentals werk bleef maken van zijn offensieve intensies. Rond het half uur de mooiste actie van de wedstrijd: de bezoekers kregen een zoveelste bal ingeleverd en speelden dan 8 passes na elkaar in één tijd Van Genechten vrij aan de rand van de 16. Maar Jorne stond buitenspel. Dat moet de technische staf toch pleziert hebben. De wedstrijd viel dan wat stil, hoewel roodwit zeker niet ging achteruit leunen. Want even voor de rust werd Van Genechten weer afgezonderd, ditmaal kon Burhan de bal nog net in hoekschop deviëren. De 0- 3 hing, met rust in zicht, meer in de lucht dan de aansluitingstreffer. De tweede helft was nauwelijks op gang getrapt of een lokale aanvaller ging alleen op Vervoort af. Omspeelde die ook, leek te ver uit te wijken, maar bij contact ging die slim neer. Stafschop. Schijvenaars zette die om en Witgoor ging in meer geloven. Maar de bezoekende verdedigers waren baas over de Witgoor-aanvallers. VC stelde daar een resem hoekschoppen tegenover, maar de boomlange verdedigers van de thuisploeg kenden daar weinig problemen mee tot Voorspoels toch vrij mocht koppen, maar nu was Burhan bij de pinken en kon ... in hoekschop werken. Met nog zo'n 12 minuten op de klok is er op het middenveld een duidelijke fout op De Swert, maar de Witgoor aanval mag doorgaan. De lage bal is voor Verdonck, maar die kan de stuiter niet klemmen en tot zijn eigen verbazing kan Van Den Dungen de gelijkmaker tegen de netten duwen. Het zware veld begon zijn tol te eisen, de acteurs waren moe gestreden en alleen Voorspoels raakte nog eens tot in de buurt van Burhan. In de laatste minuten is er nog geharrewar voor de herentals kooi, maar aan de stand verandert niets meer.

VC Herentals speelt zo voor de derde keer op rij gelijk tegen ploegen uit de onderste regionen van de klassering maar met een beetje geluk hadden dat ook 9 punten kunnen zijn. Maar wie zei ook alweer: "Geluk dwing je af" Volgende week wacht alweer zo'n wedstrijd tegen de buren uit De Kempen, waar roodwit in de heenwedstrijd zijn zwaarste nederlaag van het seizoen opliep(5 – 1). De wedstijd zal bij een aantal VC spelers zeker aangestipt staan. Trainer Cristiaensen kan dan terug over zijn volledige kern beschikken, want Ascencion zat tegen Witgoor zijn gele namiddag uit.